Can Met
Taradell

XV-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Ajuntament de Taradell. C. de la Vila, 45. 08552 Taradell
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Met és una casa d'origen medieval que va consolidar-se entre els segles XVII i XVIII com una masia clàssica de dues crugies. A finals del segle XX va ser rehabilitada, renovant l'interior i afegint un cos modern en un lateral.
    És un edifici de planta rectangular que s'estructurava en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El portal d'accés és d'arc pla sobre impostes, amb un finestral d'arc pla de pedra carejada en un costat i dos eixos de dues finestres d'arc pla de pedra carejada per pis. Els brancals d'una de les obertures es corresponen amb llindes reaprofitades. A la façana posterior les obertures també estan distribuïdes formant dos eixos, entre les que en destaquen dues finestres de tradició gòtica-renaixentista, una amb incisió conopial i l'altra amb els brancals i llindes estriats. A la façana lateral s'hi obren poques obertures, una d'elles d'arc pla de pedra carejada amb una creu inscrita a la llinda. El tractament dels murs és la pedra vista i el ràfec està acabat amb cabirons. A l'interior s'hi conserven alguns elements originals, com són la pica de la cuina, els festejadors de les finestres del pis i un portal d'arc pla de pedra carejada amb un relleu a la clau de la pinta i el cardot com a eines representatives dels paraires.

Era una de les masoveries del Reig, junt amb les cases de Can Segal i Ca la Ramona, que foren enderrocades després de ser adquirida per l'Ajuntament. Can Met fou reformada i va servir un temps com a institut i després s'hi va instal·lar l'Escola Municipal de música L'Arpa, inaugurada el 28 d'abril del 1991.