Can Mamet
Vilassar de Dalt

Torrent d'en Cuquet

S'estan substituint les bigues en mal estat.
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Masia ubicada en el vessant septentrional del Torrent del molí de Cuquet a l'alçada de la font d'en Mamet, a peu de l'antic camí mercadal de Vilassar a Granollers. És de planta rectangular, de tres cossos a la que se li han adossat coberts a banda i banda. Consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia. Aquesta té una disposició simètrica a partir de tres eixos de verticalitat delimitats per les obertures, que a excepció de la porta d'accés estan emmarcades amb un recreixement pintat de blanc. El llindar de la porta d'entrada és de pedra però els brancals i l'arc escarser són de maons posats a sardinell. El parament és de pedra repicada sense arremolinar.
    A l'interior es manté la distribució tradicional amb la cuina a l'esquerra, on es conserva la boca de l'antic forn de pa. El cos central i el lateral dret han estat unificat i una escala comunica amb la planta pis.

Hi ha una bassa que quan hi ha aigua s'omple de manera natural.

Des del segle XVII ha mantingut la mateixa propietat.
    El nom li ve d'un antic masover que va néixer en aquesta casa.
    Figura en el Cadastre de 1774 (Arxiu patrimonial del Marquès de Sant Esteve de Castellar) amb el número 231.

PUJOL i DURAN, Delfí (2000). La pagesia a Vilassar. Les cases de muntanya (I); dins Ipsa Arca, núm. 3, juny de 2000. Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, pàgs. 42 a 44.