Can Maimir
Taradell

Pl. de Santa Llúcia, 7

XVI-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Mirambell és una casa del segle XVI que ha estat reformada al segle XX. És un edifici cantoner de planta rectangular que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons dos eixos d'obertures d'arc pla de pedra carejada, entre els que destaca el portal amb impostes lobulades. En un extrem de la façana, entre aquesta casa i Can Zic, hi ha un petit eix d'obertures que es corresponen amb la casa que hi ha adossada pel costat. A l'altra façana lateral hi ha una finestra d'arc pla de pedra carejada i diverses finestres d'arc pla arrebossada, una sota coberta amb forma de pòrtic. A la façana posterior hi ha diverses finestres d'arc pla de pedra carejada i arrebossat, una de les quals es troba tapiada. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons.

es diu can mirambell o virombell