Can Zic
Taradell

Pl. de Santa Llúcia, 3-4

XVII-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Zic és una casa del segle XVII que va ser reformada al segle XX. És un edifici entre mitgeres de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·el a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures, trencats a les golfes per una galeria. La planta baixa s'obre amb quatre portals d'arc pla de pedra carejada, el central amb una creu gravada. Al pis hi ha tres finestres d'arc pla de pedra carejada, una d'elles amb incisió sinuosa a la llinda i una roseta al mig, i una altra amb sortida a un balcó de baranes forjades. Les golfes s'obren amb una galeria de quatre pòrtics d'arc escarser arrebossat, així com una finestra d'arc pla de pedra carejada. El tractament exterior dels murs és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons.