Can Maginàs II
Sant Feliu de Llobregat

Prehistòric
    Paleolític
    El jaciment està sota la via ferria
    ADRIÀ COLOM - CENTRE D'ESTUDIS COMARCALS DEL BAIX LLOBREGAT

Jaciment a l'aire lliure on s'han recuperat restes d'indústria lítica feta amb quars (un bifacial, un "chooping tool" i una rascadora bilateral còncava), datada del Paleolític Inferior (300000 a.C -120000 a.C).

Els "chooping tool" consisteix en un códol treballat per un o per els dos costats. Cronologicament daten del Paleolític Inferior (2,5 m.a- 150.000), pertany a l'indústria lítica més antiga constatada, anomenada Modus I o Olduvaià. Per altra banda els bifaços suposen una evolució dintre de l'indústria lítica del Paleolític Inferior anomenada de Modus II o Axelià, és l'element més característic, consisteix en un códol treballat per percussió que forma una eina multifuncional (podia servir per caçar grans animals, treure l'escorça dels arbres o cavar terra).

GRÀCIA, V.. Estrat: revista d'Arqueologia, Prehistòria i Història Antiga. Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada. p.12-14.