Can Lloberas
Arenys de Mar

Entre el Rial Llarg i el Rial d'en Navarra, per sota la C-32

II aC. - V dC.
    Es desconeix el seu estat de conservació actual.
    Sí (CC.AA), núm. 771
    Jordi Montlló Bolart

Jaciment d'època romana documentat al primer quart del segle XX, quan es varen trobar a la zona on s'ubica el jaciment, alguns fragments de tègula i ceràmica romana indeterminada, així com fragments de plom treballat.

Segons J.M. Pons Guri, que publicà la noticia el 1938, es podrien interpretar aquelles troballes com a restes de sepultures romanes, sense concretar res més respecte els materials ceràmics que ell mateix esmenta.

Atesa l'escassa diversitat tipològica del material no es pot especificar el tipus de jaciment ni acotar més acuradament l'adscripció cronològica. Tota la zona està ocupada per hivernacles, i s'hi han efectuat moviments de terres per adequar els camps als conreus.

L'accés al jaciment es fa des de la carretera N-II, al PK 665, sortint pel lateral que porta a la zona comercial. En aquest punt cal agafar el rial Llarg, i seguir aquest camí uns 900 metres fins arribar a la finca de can Lloberes, just abans de travessar l'autopista C-32. La zona on s'ubica el jaciment es tracta d'una explotació agropecuària a la finca de can Lloberes, entre el rial Llarg i el rial d'en Navarra.

L’any 1987, quan es va realitzar la carta arqueològica del Maresme, no es varen identificar materials arqueològics en superfície.

ESTRADA, Josep (1969). Vías y poblamiento romano en el territorio del àrea metropolitana de Barcelona. Barcelona: Comisión de urbanismo, 65.

GENERALITAT DE CATALUNYA (2008). Inventari del patrimoni arqueològic d’Arenys de Mar. [consulta en línia a: https://invarque.cultura.gencat.cat/search-result el 21 de febrer de 2023].

PONS GURI, J.M. (1938). Notes per a l’arqueologia del Maresme; dins Butlletí de l'Associació Excursionista de Catalunya, pp. 48.