Can Jovany
Montseny

Veïnat de Vila-seca
    A l'oest de Can Cervera

XVII-XX
    Normes subsidiàries de planejament. Catàleg de masies. 1983.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Can Jovany és una masia d'origen medieval que va consolidar-se al segle XVII. Ha estat interiorment reformada per fer-hi turisme rural, com també ho ha estat la pallissa que s'adossa al costat de migdia.

És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El portal es troba descentrat i és d'arc de mig punt adovellat. La resta d'obertures són d'arc deprimit còncau. A la façana lateral s'hi adossa de forma perpendicular un volum que es correspon amb l'antiga pallissa, avui adaptada com a habitatge. A la part frontal, orientada a migdia, presenta quatre grans obertures, actualment tancades amb vidre. El tractament exterior dels murs és arrebossat. El ràfec està acabat amb una imbricació de rajols i teules ceràmiques.

Per la tipologia constructiva de Can Jovany, és possible que sigui la masia més antiga del conjunt, ja que la Can Cervera que hi ha actualment és obra del segle XX. Potser es van canviar el nom, perquè a la documentació d'època medieval ja hi surt Can Cervera.