Can Guitarra Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Esteve de Granollers
  A 400 metres per pista asfaltada de la carretera B-522, punt quilomètric 2'900

  Coordenades:

  41.96208
  2.27058
  439555
  4645823
  08100-107
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A00400011
  Jordi Compte

  Can Guitarra es troba situada uns metres al nord de la carretera C-25 i a l'est de la B-522, al nord-est del Mateu.
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis, un volum adossat al nord i diverses estructures al voltant. Està bastida amb murs majoritàriament de tàpia però amb algunes parts, a la base i les cantonades, de maçoneria de pedra. Les cantonades del volum adossat al nord estan delimitades amb obra vista. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
  La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa dues portes i una finestra amb llinda de fusta i una finestra d'arc rebaixat emmarcada amb obra vista. Al primer pis hi ha tres finestres amb llinda de fusta.
  La façana est conté estructures adossades a nivell de planta baixa. Per sobre, hi ha dues finestres emmarcades amb obra vista, la de la dreta de les quals pertany al volum adossat al nord.
  La façana nord conté diverses estructures adossades a nivell de planta baixa. Per sobre, la façana queda dominada pel volum adossat al nord, amb quatre finestres a nivell de primer pis, tres de les quals emmarcades amb obra vista i d'aquestes, dues actualment tapiades.
  La façana oest conté estructures d'obra vista adossades a nivell de planta baixa. A nivell de primer pis hi ha dues finestres al volum principal, una amb llinda de fusta, i una finestra al volum adossat, emmarcada amb obra vista i actualment tapiada.
  La masia queda envoltada a est i nord per estructures d'usos agropecuaris, la majoria de les quals bastides o reformades modernament.

  Segons fonts orals, la masia s'hauria anomenat originalment caseta del Mateu.