Can Guilera
Castellfollit del Boix

Plana d’Aguilera. Sud de Maians
    Emplaçament
    C-37z d’Òdena a Castellfollit del Boix. Agafar el trencall de Puig Aguilera, a la dreta. A la bifurcació continuar per l’esquerra uns metres.
    571

41.62398
    1.68421
    390389
    4608865
    08059 - 381
    Enderrocat
    08058A001000310000PY
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Can Guilera es un antic mas situat als límits municipals del terme de Castellfollit del Boix. Malgrat el seu estat de conservació, es tracta d’un edifici de planta rectangular de planta baixa i pis amb la façana principal orientada a migjorn. Al frontis s’hi obra el portal d’accés d’arc rebaixat delimitat per maons col·locats a mode de sardinell i un gran nombre de finestres d’arc pla sense cap eix de simetria. En el cas de la planta baixa, les dues finestres situades a la banda dreta del portal inicialment havien estat configurades com a portes d’accés. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa. Davant la façana, pel cantó de ponent se li adossa un cos de planta quadrada, amb dues plantes. La inferior conserva part de la coberta en volta de canó de pedra. A la façana posterior del mas se li adossa un cos de planta quadrada, interiorment cobert amb terra, amb el mur de tancament de llevant construït amb tàpia.