Can Grimau
Òdena

  Anoia
  Camí de l'Espelt, PK 1,600
  Emplaçament
  A l'extrem est d'un turó que hi ha a prop de cal Grimau, a peu del camí a Cal Sanador

  Coordenades:

  41.60354
  1.60404
  383674
  4606700
  Número de fitxa
  08143 - 308
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Edats dels Metalls
  Estat de conservació
  Dolent
  Terreny erm
  Protecció
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  CC.AA. 4767
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08142A00900066
  Autoria de la fitxa
  Lluís Pedraza i Jordana

  Els materials ceràmics recollits corresponen a grans vasos fets a mà, amb molt desgreixant, vores rectes o lleugerament enfora i llavi pla, en algun cas decorat amb cordons llisos o amb digitacions, i, un amb dos cordons amb digitacions en el terç superior de la peça. Els pocs fragments corresponents a la base de les peces presenten fons plans. Tenint en compte aquestes característiques, sembla que aquestes peces corresponen a produccions del Bronze Antic-Mitjà. A part dels materials ceràmics, també es varen recollir esquerdills de rebuig de talla, algunes ascles, làmines i petits nuclis de sílex, alguns dels quals estan fets amb un tipus de sílex que no es troba a la comarca. Algunes de les ascles presenten retocs en el bisell, havent pogut identificar quatre gratadors i una làmina amb retocs en els dos bisells, un dels quals ha perdut el tall per l'ús continuat.
  En la revisió de la Carta Arqueològica portada a terme el 1991 s'observà como n apareixia una major concentració de ceràmica hi havia empremtes excavades a terra i la gran quantitat de lloses de gres que possiblement assenyalessin l'existència d'estructures constructives que podrien correspondre a fons de cabanes de l'època del Bronze Antic.

  El jaciment va ser descobert el 1987 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). Durant la revisió de la Carta Arqueològica, el 1991, no es van apreciar restes constructives associades. En el decurs de la visita l'abril del 2012 feta en motiu de la redacció de l'Inventari del Patrimoni, es van identificar en superfície petits nuclis de sílex, ascles i làmines, i el rastre, en forma de concavitats excavades a terra i emmascarades per la vegetació arbustiva, d'estructures constructives.