Ca l'Aguilereta
Òdena

Camí de Cal Servitge, PK 0,300. Camps de Can Brunet
    Turó situat a uns 300 metres al nord de Ca l'Aguilereta, en el sector dels camps de Can Brunet

Camps de conreu
    Lluís Pedraza i Jordana

Possible hàbitat altmedieval localitzat en el vessant de migdia d'un turó que hi ha a uns 300 metres al nord de ca l'Aguilereta. Durant la redacció de la Carta Arqueològica es localitzaren en superfície gran quantitat de fragments de ceràmica grisa altmedieval (sobretot recipients de perfil globular i vores enfora que se situen entre els segles X i XII) en tota la meitat superior del vessant, sense observar l'existència d'estructures relacionables amb els materials, tot i que poden haver estat destruïdes en l'ampliació mecànica dels límits de les zones agrícoles o per l'afegitó i modificació dels marges de pedra seca durant la construcció de les feixes. Tenint en compte la situació i la distribució dels materials en el vessant, és possible que en aquest lloc hi hagués existit un petit hàbitat altmedieval.

El jaciment va ser descobert el 17 de novembre del 1991 per membres de la Secció d'Arqueologia del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). En el decurs de la visita al lloc per incorporar-lo a la Carta Arqueològica del municipi, es van localitzar i recollir gran quantitat de trossos de ceràmica medieval, que es van dipositar als magatzems de l'Arxiu d'Arqueologia del Museu de la Pell i Comarcal de l'Anoia.