Can Gili
Granollers
Ubicació
Coordenades:
Classificació
Descripció
Jaciment arqueològic d’època romana que es coneix tan sols perquè s’hi han recollit materials en superfície.
Es troba en una antiga zona de conreus, vora la masia de can Gili, on van aparèixer fragments de teula romana ("tegula", "imbrex") i algun fragment molt esporàdic de terrissa comuna romana. No s’hi ha apreciat cap estructura arquitectònica. Actualment la zona és totalment urbanitzada.
El jaciment va ser documentat per l’arqueòleg Josep Estrada (INVENTARI, 1997).
A poca distància s’hi ha localitzat un forn de pega o peguera, que tal vegada podria relacionar-se amb aquest jaciment (Estrada, 1993). Tot i que el més probable és que tingui relació amb la masia, ja en una època més recent (segles XVIII-XIX).
Bibliografia
A. A. M. G. (s.d.). Llistat del Pla d'Arqueologia Urbana de Granollers, Granollers, Àrea d'Arqueologia del Museu de Granollers.
ESTRADA I GARRIGA, Josep (s.d.). Notas arqueológicas inéditas el Vallès Oriental, Granollers.
ESTRADA I GARRIGA, Josep; VILLARONGA, Leandre (1967). "La monetal y el hallazgo de Cánoves (Barcelona)" a Separata de la revista Ampurias, Vol. XXVIII, Instituto de Prehistoria y Arqueologia, Diputación de Barcelona.
INVENTARI (1997). Inventari del Patrimoni Arqueològic de Catalunya. Carta Arqueològica. Vallès Oriental. Granollers, Barcelona, Generalitat de Catalunya, exemplar mecanografiat, actualització 1997.
VILA BONAMUSA, Lluís (2001). Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic de Granollers. Patrimoni arqueològic. Granollers. Document administratiu.