Can Gibert
Arenys de Munt

Per sota Can Sagrera i pujar pel camí del Mormó direcció oest i seguir pel camí del Remei.

XVI-XVII
    BCIL (Pla General d'Arenys de Munt, 7/05/2003)
    Si: IPA núm. 8274
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta basilical, consta de planta baixa, pis i golfes; coberta de teules a dues vessants i carener perpendicular a la façana. Portal rodó adovellat. Finestres a banda i banda. Al damunt hi ha una finestra gòtica geminada, les altres dues finestres laterals també són gòtiques d'arcs lobulats.
    També hi ha un rellotge de sol sense dibuix conservat, només algunes restes de color vermell i tons sorrencs.
    A la façana lateral de ponent hi ha tres finestrals gòtics d'arc conopial, a la planta pis. A la façana de llevant també hi ha tres finestrals gòtics d'arc conopial.
    La finca està envoltada d'un doble mur perimetral, el més extern és de recent creació, l'intern és més antic.

Coneguda també com El Remei.

Sembla que la família Gibert construeix el mas en el segle XVI; però en té documentació des de l'any 1267. En aquella època pertanyia a la senyoria del monestir de Sant Pol. Aquesta família vivia a Torrentbó, en el Molí Gibert, i en un moment de bonança econòmica (ss. XV-XVI) es va traslladar al Remei. Pere Gibert, l'any 1556, compra la carta de gràcia.
    L'any 1812, les tropes napoleòniques el deixen en runes. Durant molt de temps només hi vivia l'ermità i més tard els masovers, en un espai condicionat de l'antic mas.
    L'any 1930, el nou propietari Ramon Goula Costa encarrega la remodelació a l'arquitecte César Martinell.
    Els actuals propietaris ho són des de 1980.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 56.
    VIADER i CROUS, Montse (1986). Can Gibert/El Remei (Arenys de Munt), a Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Barcelona, Inèdit.