Can Coll o can Seix Petit
Pallejà

Davant de Can Seix i, anant cap a les Rovires, abans d'arribar a la font del Carinyo.

Antoni Fisas
    Ben cuidada i en manteniment constant.
    Ainhoa Pancorbo Picó

Conjunt de dues edificacions molt properes a can Seix, que inicialment haurien format part d’una mateixa propietat.

La casa principal, al sud-est, és de planta rectangular amb façana principal a migdia. En realitat, està formada per tres cossos allargassats, de planta baixa i pis, de mides similars i coberta a quatre aigües. Un cos apaïsat, que és el principal i dos més a banda i banda del principal en sentit transversal, capçant-lo. Són característiques de l’edifici les finestres caputxines, així com també el gris corregut amb decoració esgrafiada i els porticons de persiana de color verd.

L’espai davanter del cos central existent entre els dos travessers és ocupat per un accés amb tres arcades de mig punt coronat per una terrassa i l’espai posterior per un cos amb teulada a un sol vessant.

Casa construïda per Francesc Seix l'any 1928, coetàniament amb la reforma de la casa principal, l'antiga masia de Can Coll, (avui can Seix), ambdues obres encarregades a l'arquitecte Antoni Fisas.