Villa Esperanza
Pallejà

Carrer dels Masets.
    Emplaçament
    A l'inici de la carretera de Fontpineda, una de les primeres cases a mà esquerra i fent cantonada amb el carrer dels Masets.
    92

41.423497966748
    1.9909966132136
    415686
    4586263
    08157 - 29
    001100100DF18F0001RB
    Ainhoa Pancorbo Picó

Edifici exempt de planta quadrangular, amb planta baixa, pis i golfes, amb dues façanes visibles des de la carretera de Fontpineda, les de tramuntana i llevant.

La façana principal és a migdia. Teulada de doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. En les façanes visibles, les obertures segueixen eixos simètrics i són caracteritzades per ser acabades amb arcs rebaixats i emmarcats amb una franja en relleu amb decoració central amb rosa ceràmica de color terrós.

En la de llevant s'hi pot veure una rajola on es llegeix el nom de San Francisco Xavier, nom amb què també es coneix la casa. A la façana de ponent, que dóna al carrer dels Masets les finestres són acabades amb arcs apuntats amb decoració de rajola amb motiu floral de color verd poma.

Es tracta d’una de les tres cases que es troben en la zona coneguda com els Masets. Antigament eren coneguts com el Mas Alegre, el Mas Alomar i el Maset del Duran. Figuren ja en un plànol de l’any 1813.

Villa Esperanza correspon a la rehabilitació d’un d’aquests masos durant el primer terç del segle passat amb un cert regust modernista.