Can Coll
Sant Agustí de Lluçanès

Sector central del terme municipal.
    A 550 metres de la carretera BP-4653, al punt quilomètric 15,600

Bo
    L'edifici conserva l'estructura original i es van arrebossar les parets als anys 80. Quan es va fer aquesta reforma també es va aixecar la teulada, es va construir un cobert i es va habilitar la pallissa de l'extrem dret com a porxo, eliminant l'escala exterior des de la que s'hi accedia.
    Jordi Compte i Marta Homs

Can Coll està situada en una esplanada envoltada per camps, a tocar del joncar de can Coll i de la devesa de Casacoberta, i a mig camí de la vessant oest del massís dels Munts i el serrat de Rocatova.
    És un edifici de planta rectangular que està composat per diversos cossos adossats aportant un sentit longitudinal a l'estructura.
    El volum principal, destinat a l'habitatge, està composat per planta baixa i un pis amb teulada de doble vessant i aigües a la façana principal, que es troba orientada al sud. La seva composició és asimètrica i presenta un eix horitzontal. Les parets de càrrega són de maçoneria de pedra i arrebossades en la seva totalitat.
    La façana principal està ordenada per una porta central amb brancals de pedra, que en la seva part dreta presenta erosió pel salpàs, i llinda de pedra, així com també una porta de garatge amb llinda de fusta a l'extrem esquerra. La resta de les obertures es disposen de forma irregular.
    A la façana oest hi ha adossat un cobert.
    La façana nord mostra diverses obertures de petit tamany distribuïdes de forma irregular entre la planta baixa i el primer pis.
    A la façana est s'hi troba adossada l'antiga pallissa rehabilitada com a zona d'emmagatzematge de llenya a la planta baixa i porxo al primer pis.

La masia té dos accessos. El principal, que va directe a la carretera BP-4653 no està ben condicionat, el secundari passa per la masia del Prat i també és de pas dificultós.

Història relacionada a la masia del Prat, de la que n'és masoveria.