Can Clos
Taradell

Des de la urbanització de la Roca, seguir pel camí que va a Can Pic

XVI-XX
    BI.Catàleg de béns a protegir. POUM de Taradell. 2009
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

El Clos és una masia del segle XVI que va consolidar-se al segle XVII com una casa de dues crugies, a la qual se'n va afegir una de lateral vers el segle XIX. A finals del segle XX s'hi va afegir un porxo lateral i un volum a la part posterior.
    És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis presenta dos eixos d'obertures d'arc pla de pedra carejada, amb el portal central inscrit amb l'any "1692" i el monograma de Crist. En un extrem de la façana hi ha una obertura d'arc de mig punt de nova construcció a la planta baixa i una finestra d'arc pla de pedra carejada al pis. Les façanes laterals presenten poques obertures, algunes de factura moderna. A l'interior s'hi conserven els portals emmarcats amb pedra carejada, la boca del forn de pa i els festejadors de les finestres del pis del volum original. L'acabat exterior dels murs és la pedra vista, excepte a la part posterior que està arrebossat.

Antigament era coneguda com la Caseta d'en Tornamira. Al segle XVI fou llegada a l'Hospital de Vic i passà a dir-se mas del Bosc de l'Hospital. En aquest indret trobem documentat des del segle XIV el desaparegut mas de Tornamira. Els actuals propietaris la van comprar a Ramon Font fa 33 anys.