Can Catarineu- Ferran
Martorell

Colònia Can Bros. Plaça Fontdevila Prat, s/n

Eclecticisme
    Joaquim Bassegoda Amigó
    Dolent
    La coberta es troba parcialment esfondrada. Presenta un estat de deteriorament avançat per trobar-se deshabitada.
    0045208DF1904N0001HE
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

Edifici de planta rectangular i dos pisos amb coberta a dues aigües de teula ceràmica àrab. La façana principal té un basament i una imposta que clarament defineix els dos nivells interiors. A la planta baixa hi ha la porta d'accés centrada amb un arc de mig punt i tres finestres tapiades. Al nivell superior hi ha una petita finestra sobre la porta i a cada banda dos medallons de forma romboïdal que a l'interior tenen la representació d'una flor de pedra esculpida. La façana està acabada amb un remat graonat que va creixent en alçada dels laterals al centre. Està arrebossada reproduint carreus de pedra.
    A la façana lateral hi ha obertures d'arc de mig punt amb balustrada com si d'una galeria es tractés, que van ser tapiades i convertides en petites finestres rectangulars amb marc de fusta molt simples.

La casa d'estil neogòtic de la família Caterineu-Ferran va ser construïda l'any 1895; es obra de l'arquitecte Joaquim Bassegoda i Amigó (1854-1938). Tres generacions Catarineu gestionarien el complex fabril de Can Bros fins que l'any 1921 va passar a mans de Fontdevila i Prat, industrials del gènere de punt establerts a Mataró.
    L'Any 1920 ja estava en funcionament, a Can Catarineu, l'economat de la Colònia de Can Bros, una cooperativa de consumidors que rebia el nom de "Agrupació Econòmica". L'economat subministrava els següents productes: Arròs, bacallà, blat de moro, botifarra, cafè, cansalada, espècies, galetes, garró, llard, lleixiu, mongetes, oli, pastes, sabó, sardines, segó, cigrons, sucre, vi, xocolata, pa i espardenyes. També albergava una escola per els infants de la colònia.