Can Canyelles
Castellfollit del Boix

Canyelles. Est de Castellfollit del Boix
    Des de la rotonda de Maians agafar la C-37z fins el camí de Can Ton Canyelles

XVI - XIX
    Núria Cabañas

Conjunt format per la masia original i uns cossos annexes que adopta una estructura en planta de forma de L. La masia, de teulada a dues vessants i porta d'arc de punt rodó, conserva al seu interior l'estructura original i un celler amb volta de pedra. A la façana s'hi pot veure un rellotge de sol en cantonada. El cos annexa amb la masia destaca per una galeria en planta pis amb quatre arcades de columnes i barana de terracota. El pati davanter queda tancat per arcades per dos dels seus costats.

Dades de la fitxa de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya

Apareix en els fogatges de 1553 Pere Canyelles de la parròquia de Castellfollit del Boix

IGLÉSIES, J. (1979): Els fogatges de 1553. Estudi i transcripció. Barcelona: Fundació Salvador Vives i Casajuana. Rafael Dalmau Editor.4