Can Canonge
Corbera de Llobregat

    Baix Llobregat
    Av. Can Canonge, 116 bis
    Emplaçament
    Urbanització Can Canonge, vessant SO del serrat del Cap d'en Sàbat

    Coordenades:

    41.43553
    1.95632
    412805
    4587632
    Número de fitxa
    08072-45
    Patrimoni immoble
    Tipologia
    Edifici
    Modern
    Contemporani
    Popular
    Segle
    XVIII-XIX
    Estat de conservació
    Regular
    Ha caigut l'arrebossat d'una part de la façana principal, deixant a la vista l'obra. Les façanes laterals i posterior estan en mal estat.
    Protecció
    Legal
    BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 45
    Número inventari Generalitat i altres inventaris
    Sí: IPA 18373
    Accés
    Fàcil
    Residencial
    Titularitat
    Privada
    Ref. cad.: 14401DF1827N
    Autor de la fitxa
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

    Masia de planta rectangular amb planta baixa, planta pis i golfes, i coberta de dos aiguavessos. Disposa d'un addicionat a la banda esquerra de la façana de migdia amb una galeria de doble arcada muntada sobre un annex (cort o corral) existent. Obrada amb murs de pedra amorterada, referida en calç, i amb llindes i brancals de pedra picada vermella. Els balcons podrien ser afegits a principis del segle XIX.

    Atès que hom no disposa de cap referència documental d'aquesta masia, podem datar la seva construcció entre finals del segle XVIII i principis del XIX segons les característiques arquitectòniques que presenta.

    ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial PASQUAL SANGRÀ, Joaquim (1983), "Fitxa del Inventari de Patrimoni Cultural Europeu". Barcelona: Col·legi d'Arquitectes de Barcelona RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.