Can Canonge
Corbera de Llobregat

Av. Can Canonge, 116 bis
    Urbanització Can Canonge, vessant SO del serrat del Cap d'en Sàbat

Regular
    Ha caigut l'arrebossat d'una part de la façana principal, deixant a la vista l'obra. Les façanes laterals i posterior estan en mal estat.
    BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 45
    Sí: IPA 18373
    Ref. cad.: 14401DF1827N
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Masia de planta rectangular amb planta baixa, planta pis i golfes, i coberta de dos aiguavessos. Disposa d'un addicionat a la banda esquerra de la façana de migdia amb una galeria de doble arcada muntada sobre un annex (cort o corral) existent. Obrada amb murs de pedra amorterada, referida en calç, i amb llindes i brancals de pedra picada vermella. Els balcons podrien ser afegits a principis del segle XIX.

Atès que hom no disposa de cap referència documental d'aquesta masia, podem datar la seva construcció entre finals del segle XVIII i principis del XIX segons les característiques arquitectòniques que presenta.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial PASQUAL SANGRÀ, Joaquim (1983), "Fitxa del Inventari de Patrimoni Cultural Europeu". Barcelona: Col·legi d'Arquitectes de Barcelona RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.