Cal Coix
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Urbanització can Canonge
  Emplaçament
  Urbanització de Can Canonge

  Coordenades:

  41.43483
  1.95426
  412632
  4587557
  Número de fitxa
  08072-44
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVII-XIX
  Estat de conservació
  Regular
  La teulada de can Vendrell està en mal estat, i els materials que s'han utilitzat en diverses reparacions no mantenen cap unitat estètica amb el conjunt.
  Protecció
  Legal
  BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm.44
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18375
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 004A09501
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Veïnatge de tres masies o cases rurals compost per Cal Coix (la més gran de les tres edificacions), can Vendrell i Can Faci, en una disposició gairebé lineal i separades entre elles per pocs metres. Can Coix comprèn dos cossos, un superior i un altre més avall, salvant un desnivell; és obrada amb murs de pedra, amorterada i referida en calç. Can Vendrell queda més a la dreta, i és una edificació de dues plantes, coberta amb teulada i obrada amb pedra esmoladora, amb carreus irregulars. Al fons hi ha can Faci, parcialment arruïnada, de dimensions molt reduïdes, obrada també amb la pedra esmoladora típica de l'entorn.

  La primera referència documentada correspon a l'acte d'elecció dels síndics, realitzada al Casal de Santa Magdalena el 1665, en el qual consta Pere Vendrell com a batlle.

  ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1987). Documents de la història de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.