Can Cadet Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 2900 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera N-152a, punt quilomètric 68'400.

  Coordenades:

  41.93608
  2.21307
  434763
  4642979
  08100-74
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Modern
  XVIII
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 08099A01900134
  Jordi Compte

  Can Cadet es troba situada en un pla elevat al sud-est del serrat de la Noguera, al nord de la carretera C-25.
  Es tracta d'una masia de grans dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes i un volum adossat a l'oest amb un nivell menys. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra amb carreus treballats delimitant les cantonades, en algunes façanes amb restes d'arrebossat. El volum principal, de planta pràcticament quadrada i grans dimensions, està coronat amb teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
  La façana principal, orientada al sud, mostra una distribució d'obertures simètrica, amb tres obertures a cada nivell. A la planta baixa hi ha un portal d'arc rebaixat emmarcat amb pedra bisellada al centre i una finestra emmarcada amb pedra bisellada a cada costat. Al primer pis hi ha un balcó al centre emmarcat amb pedra bisellada i una finestra emmarcada amb pedra bisellada i ampit motllurat a cada costat, i a les golfes hi ha tres finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta. A l'esquerra hi ha el volum adossat, on destaca un portal d'arc rebaixat emmarcat amb pedra treballada i més a l'esquerra hi ha diverses estructures adossades.
  La façana est, arrebossada, conté dues finestres a la planta baixa, una emmarcada amb pedra bisellada. Al primer pis hi ha tres finestres, dues emmarcades amb pedra bisellada i ampit motllurat i l'altra amb maó i llinda de fusta, i a les golfes una única finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta.
  La façana nord té dues estructures bastides amb murs de maçoneria de pedra adossades a nivell de planta baixa, una quadrada a l'esquerra i l'altra semicircular, la cisterna. Pròpiament a la façana i a nivell de planta baixa hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada. Al primer pis hi ha tres finestres, dues emmarcades amb pedra bisellada i ampit motllurat i l'altra amb maó i llinda de fusta, i a les golfes hi ha dues finestres emmarcades amb maó i llinda de fusta. A la dreta hi ha el volum adossat, dominat en aquesta façana per una estructura adossada, bastida en part amb murs de tàpia i parcialment aterrada.
  La façana oest es troba dominada pel volum adossat on hi ha dues finestres a nivell de primer pis, una emmarcada amb pedra bisellada i ampit motllurat. Darrera sobresurt el nivell de golfes del volum principal, on hi ha una finestra emmarcada amb maó i llinda de fusta.