Can Cabanyes (II)
Argentona

I-Vd.C
    CC.AA
    Beltxenea Catering SA
    Jordi Montlló Bolart / ACTIUM

Existeixen noticies des de Serra Ràfols fins marià Ribas de l'aparició de ceràmica romana en superfície en una gran àrea d'extensió que aniria des del sud de Can cabanyes fins a Can Castells, al nord. M. Ribas, també cita l'existència d'enterraments i marta Prevosti fa l'estudi de les ceràmiques dibuixades per m. Ribas, sobretot de les sigillades.
    S'han realitzat prospeccions modernes sense resultats positius, però això no vol dir que no hi hagi jaciment.

ALMAGRO, M; COLOMINAS,J i SERRA RÀFOLS, J de C (1945) Carta arqueológica de España. Barcelona. Madrid.
    BALIL, A (1953) "Arqueologia de la Maresma". Archivo Español de Arqueologia XXVI. Madrid.
    ESTRADA, J (1969) Vías y poblamiento romano en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona.
    GORGES (1979) Les villes Hispano-romaines. Inventaire et problemàtique archéologique
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. 2 volums. Caixa Laietana. Mataró
    RIBAS, Marià (1952). El Poblament d'Ilduro. Estudi arqueològic i topogràfic des dels temps prehistòrics fins a la destrucció d'Iluro. Institut d'Estudis Catalans. Barcelona.
    RIBAS, Marià (1975) El Maresme en els primers segles del Cristianisme.
    RIBAS, Marià (1933) "La romana Iluro" a La Paraula Cristiana. Mataró