Sot de l'Aigüeró
Argentona

Perilla pels furtius, clandestins i curiosos.
    CC.AA
    Iluri SL
    Jordi Montlló Bolart / ACTIUM

Les primeres notícies les dóna F. Carreras Candi. A la Carta dels vestigis arqueològics de Mataró (1978) es parla d'un mur que tanca un espai rectangular i que s'hi ha recollit molts fragments de ceràmica comuna (sense més concrecions). Crida l'atenció el gran escampall de tegulae i de la troballa superficial d'una destral de sílex.
    Quan es va fer la Carta Arqueològica de la Generalitat encara es podia observar ceràmica abundant en superfície. També es pot trobar com a Sot de l'aigüerol.

La presència de ceràmica en superficie és motiu suficient per atraure tot tipus de personatges, sobretot clandestins, que fan perillar seriosament el jaciment. Això sol, seria motiu suficient per haver-hi fet una excavació d'urgència, la qual cosa recomanem es faci el més aviat possible. A fi i efecte de documentar científicament un jaciment que fa més de 100 anys que es cita en la bibliografoia històrica de la comarca.

BONAMUSSA, J. (1976) troballa d'un jacimentarqueològic a l'Aigüeró. A Memòria d'activitats, núm. 8, S.A.M.M, pàgs. 37. Mataró.
    CARRERAS CANDI, F (1893) Cabrera de Mataró.
    LLEONART i CASADEVALL, Robert (1973) Una destral de mà al "Sot de l'Aigüerol". A Memòria d'activitats, núm. 5, S.A.M.M, pàgs. 57 i 58 . Mataró.
    LLEONART i CASADEVALL, Robert (1977) Una destral de mà al "Sot de l'Aigüerol". A Quaderns de prehistòria i arqueologia de Mataró i el Maresme, núm. 2, maig-setembre de 1977, pàgs. 32 i 33 . Mataró.
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. 2 volums. Caixa Laietana. Mataró.
    ???? (1978) "Argentona" Información Arqueológica.