Can Besa
Montseny

Camí de Can Besa
    Des de la ctra. BV-5301, al revolt després del km. 12 seguir pel camí a l'esquerra

XVII-XIX
    Presenta cert estat de deteriorament per trobar-se deshabitada.
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Can Besa és una masia del segle XVII. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies i es troba adossada lateralment en un marge. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures d'arc pla de pedra carejada, excepte el portal, que és d'arc escarser adovellat. El finestral de sobre el portal té sortida a un balcó amb baranes de forja, al costat del qual hi ha un rellotge de sol de factura moderna. A la façana posterior s'hi adossa un volum de menor alçada que podria ser d'origen anterior. Davant d'aquest hi ha les restes d'una era amb lloses de pissarra i una pallissa.