El Baiés
Montseny

  Vallès Oriental
  Camí del Baiés
  Emplaçament
  Després del km. 20 de la ctra BV-5301

  Coordenades:

  41.779022643253
  2.3948613185577
  449711
  4625418
  Número de fitxa
  08137 - 4
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVI-XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  IPA 29201
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  002014500DG42F0001RR
  Autor de la fitxa
  Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

  El Baiés és una masia del segle XVI que ha estat reformada durant la segona meitat del segle XX. És un edifici de planta rectangular que s'estructurava en tres crugies, a les quals s'ha afegit un cos lateral. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. S'hi accedeix per un portal d'arc escarser ceràmic, sobre el qual hi ha un finestral d'arc pla de pedra carejada amb l'ampit amb decoració dentada. La resta de finestres també són d'arc pla de pedra carejada, algunes de factura moderna. El tractament exterior dels murs és la pedra vista, havent-se perdut l'arrebossat de morter de calç original. A la part posterior hi ha dos volums més, un adossat a la casa i que té les mateixes dimensions i pendent de la coberta i un d'aïllat que es correspon amb l'antiga pallissa i que actualment es destina a allotjament de turisme rural.

  Està documentada des del segle XVI. Al segle XVII estava en mans del Baró de Fluvià.

  Inventari del Patrimoni Arquitectònic del Parc del Montseny. Servei del Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona  (1997).

  Inventari del Patrimoni Construït del Parc del Montseny. Pla Especial del medi natural i del paisatge del Parc del Montseny. Diputació de Barcelona i Diputació de Girona. Any 2008.

  Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arquitectònic. Montseny (Vallès Oriental). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.