Can Benet
Campins

Ctra. De Santa Fe, 18

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Masia de planta rectangular i tres crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dues vessans amb el carener paral·lel a la façana. Està construïda aprofitant el desnivell natural del terreny, pel que la façana posterior queda tapada fins el primer pis. S'hi accedeix per un portal d'arc pla amb brancals ceràmics, al voltant del qual hi ha petites finestres amb llinda de fusta i brancals ceràmics. A les façanes laterals hi ha adossats petits cossos que constitueixen les corts per al bestiar. L'acabat exterior és la pedra vista.

Al llibre de Joan López (2001), s'esmenta que l'actual propietari, en restaurar la teulada, va descobrir una teula amb l'any 1736 inscrit.

La casa de Can Benet està documentada des de l'any 1868, quan hi vivia en Josep Pasqual. Des de mitjans del segle XX pertany als Cortada.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.