Can Baulenes
Gurb

Parròquia de Sant Andreu de Gurb
    A 1700 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera C-17, punt quilomètric 66'100

Regular
    La teulada es troba en mal estat en alguns punts i l'arrebossat de les façanes es troba escrostonat.
    Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
    Ref.Cad: 08099A01400017
    Jordi Compte

Can Baulenes es troba situada a l'extrem nord d'un petit turó delimitat per camps de conreu, a l'oest del Cap del Pla i al nord-est de la Pedrera i can Vilà.
    Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa i primer pis amb estructures adossades a l'oest i al nord. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra i parts de tàpia arrebossats en la major part de l'edifici. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes laterals.
    La façana principal, orientada al sud, conté a nivell de planta baixa una espitllera emmarcada amb monòlits de pedra, una finestra amb llinda de fusta i un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta amb la data de 1899 inscrita en un petit quadrat arrebossat sobre la llinda. Al primer pis hi ha tres finestres emmarcades amb llinda de fusta i ampit de pedra i just sota teulada hi ha una petita obertura. A la cantonada oest de la façana hi ha adossada una petita estructura de planta quadrada, murs d'obra vista i teulada d'una vessant que correspon a la cisterna
    La façana oest es troba dominada per diverses estructures adossades, la central de les quals arrebossada. En la petita part visible de la façana del volum principal, amb mur de maçoneria de pedra sense arrebossar, amb hi ha una finestra emmarcada amb llinda de fusta.
    La façana nord es troba dominada per una estructura bastida modernament amb murs d'obra vista i teulada d'una vessant. Per sobre, hi ha dues finestres a nivell de primer pis i una sota teulada
    La façana est té la meitat dreta bastida amb mur de maçoneria de pedra sense arrebossar i conté una finestra emmarcada amb maó a nivell de primer pis.
    Uns metres al nord-oest de la masia hi ha dues estructures, una de les quals bastida amb murs de maçoneria de pedra i parts d'obra vista.