Can Barri
Bigues i Riells del Fai

Urbanització de Can Barri, Carrer Pinatell nº 14.

Destruït
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

L'any 1968 i durant les obres d'obertura dels vials i els carrers de la urbanització de Can Barri, es posaren al descobert les restes d'un petit camp de sitges, del qual fou possible identificar quatre estructures d'emmagatzematge que foren finalment destruïdes com a conseqüència dels moviments de terres. Tres de les quatre sitges documentades aparegueren buides. En canvi, la sitja número 1 fou l'excepció, la qual proporcionà gran quantitat de materials ceràmics, recollits per afeccionats del Museu de Sant Feliu de Codines. Destaquen tres fragments de Campaniana A i un de Campaniana B; un ungüetari; diversos pesos de teler (pondus); ceràmica pintada tipus kalathoi; i nombrosa ceràmica comuna ibèrica. Martí Garriga situa cronològicament la troballa entre les darreries del segle II i el primer terç del segle I aC.

Actualment els materials romanen dipositats i exposats al Museu Can Xifreda de Sant Feliu de Codines. Segons Jordi Argemí es recolliren pondus, llànties romanes i alguna moneda.

L'any 1968 i durant les obres d'obertura dels vials i els carrers de la urbanització de Can Barri, es posaren al descobert les restes d'un petit camp de sitges, del qual fou possible identificar quatre estructures d'emmagatzematge que foren finalment destruïdes com a conseqüència dels moviments de terres. El grup d'afeccionats de Sant Feliu de Codines hi van realitzar excavacions aquell mateix any.

GARRIGA, M; DE LA PINTA, J; ROVIRA, J. El camp de sitges de Can Barri (Bigues, Vallès Oriental). Materials arqueològics en el Museu arqueològic municipal de Sant Feliu de Codines. Gala, 2, 1993, pàgs. 209-217.
    GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.