Can Pastor
Bigues i Riells del Fai

Barri del Veïnat

Destruït
    Promociones Residenciales Bigues i Riells; C. Gaietà Ventelló Mollet del Vallès 08100
    Jordi Montlló Bolart / Josep Cruells Castellet

Troballa de material constructiu i ceràmica romana. Aquest jaciment s'associa al de l'església. Actualment està travessat pel camí que va dels Cingles cap a Sant Pere de Bigues, al costat del que s'hi ha edificat xalets. També es troben materials en un marge situat a 70 metres en direcció N i a 40 metres direcció E, en la banda oposada del camí. La construcció de l'habitatge actual i la instal·lació del dipòsit de gas-oil al jardí va proporcionar restes de ceràmica i materials constructius que denoten l'existència d'una vil·la. Malgrat la intervenció de l'àrea d'arqueologia del Museu de Granollers, les restes arqueològiques, principalment dolia, formaven part fins fa poc de la decoració del jardí.

Actualment la dòlia es troba a la l'aparcament de la empresa Kiluva, SA, del Polígon Industrial de Can Barri.

Documentat per J. Estrada i Garriga. Materials recollits per J. Estrada i E. Ramon

GILI, S.; TENAS, M. i VILA, L. (1992). Carta Arqueològica Bigues i Riells. Inventari i Documentació del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Inèdit.
    ESTRADA GARRIGA, José (1955). Síntesis arqueológica de Granollers y sus alrededores. Granollers
    ESTRADA, José i VILLARONGA, Leandro (1967). "La Lauro monetal y el hallazgo de Cànoves (Barcelona)". IPA. Monografías XXVIII, Barcelona.
    ESTRADA GARRIGA, José (1969). "Vias y poblamiento romanos en el territorio del Área Metropolitana de Barcelona". Comisión de Urbanismo, 65. Barcelona.