Can Barnoles Gurb

Osona
Parròquia de Sant Andreu de Gurb
A 650 metres per pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'600

Coordenades:

41.94909
2.23217
436359
4644409
08100-70
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XIX
Bo
Legal
Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
Fàcil
Residencial
Privada
Ref.Cad: 000212400DG34D
Jordi Compte

Can Barnoles es troba situada uns cinquanta metres al nord-oest de la carretera C-17, en un petit pla elevat entre camps de conreu al sud de can Borra
Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum de planta baixa, primer pis i golfes amb cossos adossats a est i oest. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta, completament arrebossats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
La façana principal, orientada al sud té una estructura adossada al davant bastida amb murs d'obra vista. Pròpiament a la façana hi ha dues obertures per planta, una de les quals és una porta que actualment és l'accés principal.
La façana est té adossat un cos amb murs d'obra vista i un cobert a la part dreta, també bastit amb murs d'obra vista. Pròpiament a la façana hi ha dues finestres amb llinda de fusta, una al primer pis i l'altra a les golfes.
La façana nord conté quatre obertures.
La façana oest es troba dominada per un cos adossat, amb únicament una finestra.
A l'entorn de la casa hi ha diverses agrupacions d'estructures. Les que es troben al nord-oest estan bastides amb murs de maçoneria de pedra i cantonades d'obra, les que es troben a l'oest estan bastides amb murs de maçoneria de pedra i reformades i ampliades amb murs d'obra vista i les que hi ha al sud estan bastides amb murs d'obra vista. Uns metres al sud-est de la masia hi ha un viver delimitat amb murs de maçoneria de pedra i a pocs metres d'aquest un pou circular bastit amb murs de maçoneria de pedra i coronat amb una teulada petita de doble vessant.

Can Barnoles es troba documentada en un padró de l'any 1859, on consta que hi vivien 18 persones.

AADD (2002). Gurb. Un poble arrelat a la terra. Edicions Àlber.