Can Barnoles Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Andreu de Gurb
  A 650 metres per pista asfaltada de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'600

  Coordenades:

  41.94909
  2.23217
  436359
  4644409
  08100-70
  Patrimoni immoble
  Edifici
  Contemporani
  XIX
  Bo
  Legal
  Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
  Fàcil
  Residencial
  Privada
  Ref.Cad: 000212400DG34D
  Jordi Compte

  Can Barnoles es troba situada uns cinquanta metres al nord-oest de la carretera C-17, en un petit pla elevat entre camps de conreu al sud de can Borra
  Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum de planta baixa, primer pis i golfes amb cossos adossats a est i oest. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta, completament arrebossats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
  La façana principal, orientada al sud té una estructura adossada al davant bastida amb murs d'obra vista. Pròpiament a la façana hi ha dues obertures per planta, una de les quals és una porta que actualment és l'accés principal.
  La façana est té adossat un cos amb murs d'obra vista i un cobert a la part dreta, també bastit amb murs d'obra vista. Pròpiament a la façana hi ha dues finestres amb llinda de fusta, una al primer pis i l'altra a les golfes.
  La façana nord conté quatre obertures.
  La façana oest es troba dominada per un cos adossat, amb únicament una finestra.
  A l'entorn de la casa hi ha diverses agrupacions d'estructures. Les que es troben al nord-oest estan bastides amb murs de maçoneria de pedra i cantonades d'obra, les que es troben a l'oest estan bastides amb murs de maçoneria de pedra i reformades i ampliades amb murs d'obra vista i les que hi ha al sud estan bastides amb murs d'obra vista. Uns metres al sud-est de la masia hi ha un viver delimitat amb murs de maçoneria de pedra i a pocs metres d'aquest un pou circular bastit amb murs de maçoneria de pedra i coronat amb una teulada petita de doble vessant.

  Can Barnoles es troba documentada en un padró de l'any 1859, on consta que hi vivien 18 persones.

  AADD (2002). Gurb. Un poble arrelat a la terra. Edicions Àlber.