Camps del Seuveta
Navàs

Bages
    Sector est del terme municipal. Antic terme del castell de Torroella, parròquia de Sant Salvador de Torroella.
    Emplaçament
    Carretera a Cardona (C-55), sortida al km. 53 cap a Sant Salvador de Torroella. A l'església de S.S.T. seguir camí en direcció NW uns 200 m. El turó queda a l'est.
    422

41.87039
    1.71106
    393036
    4636189
    08141 - 230
    X-XI
    Estat de conservació del jaciment desconegut. Sembla força arrasat.
    BPU
    Pla Especial Urbanístic de Protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages), 2018, amb el núm. 31.BARP. Nivell 6. AEA.
    CCAA 20496
    08140A016000210000II
    Jordi Piñero Subirana

Jaciment arqueològic d’època alt-medieval (segles X-XI) que es coneix tan sols per la troballa de ceràmiques superficials. Està situat en un turonet que s’aixeca uns 200 m al nord de l’església de Sant Salvador de Torroella. L’any 2006 entorn d’una superfície d’uns 200 m2 s’hi va recollir una mostra de ceràmica grisa feta de pastes dures i compactes. Alguns fragments tenien superfícies polides allisades, i altres eren de factura més grollera amb abundant desgreixant. Hi havia formes de vores arrodonides o lleugerament aplanades, que corresponien a olles i a una possible gerreta. L’any 2010 es van recollir més ceràmiques grises, tant als vessants com al cim del turó.

Aquest jaciment va ser identificat l'any 2006, quan un equip del departament d'Arqueologia Medieval i Moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona va realitzar una prospecció arqueològica a la Vall del Cardener dins el Projecte "Ocupación, organización y defensa del territorio durante la transición medieval 2005-2008". Els directors van ser Cristian Folch i Jordi Gibert. El material recuperat en aquestes prospeccions de 2006 es troben al departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Edifici B, Bellaterra.

Projecte d’investigació: “Ocupación, organización y defensa del territorio durante la transición medieval anys 2005-2008”. Promogut pel Departament de Ciències de l’Antiguitat i Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona. Dirigit per Cristian Folch Iglesias i Jordi Gibert Rebull. Dies: 15 abril – 15 d’octubre / 16 octubre – 31 de desembre de 2006

CAIXAL, ÀLVAR; VILAMALA, Imma i altres (2018). Pla Especial Urbanístic de protecció del patrimoni i catàleg de béns arquitectònics, històrics i ambientals de Navàs (Bages). Ajuntament de Navàs. Fitxa 31.BARP