Campana petita
Perafita

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església, 12. Nucli urbà de Perafita. Perafita.

Es troba parcialment coberta per excrements d'ocell.
    Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

La campana petita es troba situada al campanar de l'església parroquial de Sant Pere de Perafita, ubicada a la obertura oest del campanar. Es tracta d'una campana de 35 centímetres de diàmetre i 40 centímetres d'alçada subjectada per dues nanses a una biga de ferro a mode de jou. La campana presenta batall de ferro sense ús i és tocada amb un martell mecanitzat. La decoració està formada per diverses motllures que delimiten feixes amb decoracions i inscripcions. A la part superior hi ha una inscripció que dona la volta al perímetre de la campana: + SANCTA * MARGARIDA * ORA * PRO * NOBIS i la data de 1663. Cada lletra de la inscripció està treballada en baix relleu en un requadre de metall. A la part central de la campana hi ha una franja de decoració perimetral i una creu de majors dimensions amb una peanya d'un graó formada per petites peces romboïdals de metall. A cada lateral hi ha una imatge, treballada en baix relleu sobre una planxa de ferro, una de les quals es troba molt erosionada. L'altra imatge presenta una verge amb el nen delimitada dins una forma d'ametlla.