Campana gran
Perafita

Església de Sant Pere. Plaça de l'Església, 12. Nucli urbà de Perafita. Perafita.

Es troba parcialment coberta per excrements d'ocell.
    Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

La campana gran es troba situada al campanar de l'església parroquial de Sant Pere de Perafita, ubicada a la obertura sud del campanar. Es tracta d'una campana de 40 centímetres de diàmetre i 50 centímetres d'alçada subjectada per dues nanses i unes tires de ferro a un jou de fusta, força deteriorat. La campana presenta batall de ferro sense ús i martell mecanitzat. La decoració està formada per unes motllures perimetrals que delimiten feixes amb decoracions i inscripcions. A la part superior hi ha una inscripció que dóna la volta a la campana: ORETO * EULARIA * ORATE * PRO * NOBIS. A la part central de la campana hi ha un gran requadre decorat amb franges amb motius vegetals. Dins el requadre hi ha, decorat en baix relleu, una custòdia ricament ornamentada amb un xai al centre el qual presenta una inscripció: AGNUS. A sota aquesta decoració central de la campana hi ha requadre amb una inscripció: FETA PER ANTON RAURELL DE VICH 1816.