Campana de Sant Cristòfol
Lluçà

Església de Santa Eulàlia de Puig-oriol. Lluçà
    A 5 metres de la carretera BV-4341, punt quilomètric 9'050

Presenta parts del vorell escrostonat.
    Bisbat de Vic. c. Santa Maria, 1. 08500. Vic
    Jordi Compte i Marta Homs

La campana de Sant Cristòfol es conserva a l'interior de l'església de Santa Eulàlia de Puig-oriol, en un petit passadís entre l'altar major i la sagristia. La campana es troba sustentada per una cadena lligada a dues bigues que sobresurten del mur. La campana està formada per tres nanses i presenta una alçada de 44 centímetres i 36 centímetre de diàmetre. La decoració consisteix en una franja a la part superior amb la inscripció següent: IESUS MARIA JOSEPH RANco GOMA ME FECIT. A la part central de la campana hi ha una creu amb una base de dos graons decorada amb motius d'estels, i la data de 1758. A cada costat de la data hi ha la representació d'una imatge. A la part esquerra hi ha la representació d'Ecce Homo, és a dir Crist amb els atributs de la Passió; a la part dreta hi ha la imatge de Sant Cristòfol. A la part del darrere hi ha la imatge de Santa Bàrbara màrtir amb els seus atributs (palmera, torre, canó). La part inferior de la campana es troba decorada amb franges de fines motllures.