Camp Gran
Vilafranca del Penedès

- Una destral-bifaç de sílex melat.
    - Una punta de sílex (o quarsita?) amb retocs en ambdues cares.
    - Un gratador de sílex.
    - Un percutor de quarsita, de secció piramidal.
    Anys després fou localitzada una destral polimentada fragmentada (segons referència en Grivé sobre porfirita).
    El conjunt lític sembla ser prou característic: d'una banda la industria en sílex i quarsita de cronologia paleolítica (Paleolític Mitjà, tipus Axeulià?), i d'altra el polimentat d'un període més indefinit (neo-neolític?).

Els anys 20 del segle passat, el propietari realitzà prospeccions. Algunes troballes aïllades de J.A Olivella Ribera s'entregaren a M. Grivé.

GIRÓ ROMEU, Pere (1948). "Noticiario arqueológico. Nuevos hallazgos en el Panades", dins Ampurias, vols.IX-X (1947-48), pp. 253-254.
    GRIVÉ, Martí (1930). "Uns micròlits a Sant Jaume", dins Quaderns Mensuals d'Acció, vol. II, setembre -octubre de 1930, pàg. 138.
    MONFORT SALIONS, J. (1972). Talleres líticos de superficie del Panadés y extensiones. Barcelona: Tesis de Licenciatura, Universitat de Barcelona, setembre de 1972, pp.231-232.