Camí de les Masses Santa Margarida i els Monjos

Camí de les Masses
A 100 m. de la fàbrica "Ondunova", a l'inici del camí de la Ràpita a la masia de les Masses.

Prehistòric
si, CC.AA.
Tríade scp

Jaciment situat en dos camps d'explotació agrícola a banda i banda del camí que condueix de la Ràpita a la masia de les Masses. En el moment de la prospecció visual realitzada no s'hi han apreciat elements en superfície.

Actualment l'espai delimitat com a jaciment arqueològic per la Carta Arqueològica ha estat afectat per les obres d'instal·lació del AVE.

El 1937, en Pere Giró hi va localitzar una sèrie de restes de fauna, concretament d'èquid, i d'ocre roig, que li feu pensar en un context neolític. Els autors de la Carta Arqueològica varen proposar la possibilitat que les restes fossin adscrites a l'edat del ferro o bé que estessin relacionades amb la propera vil·la romana de Santa Tecla - La Gravosa.

GIRÓ, P. (1937) 'Quaderns de camp.' Vol.1, 1932-1945. (inèdit) RIBÉ, G.; CEBRIÀ, A. i SENABRE, M.R. (1990): 'Carta Arqueològica de l'Alt Penedès.' Vilafranca del Penedès.