Camí de les Carenes Dosrius

Maresme
Veïnats de Rimbles i Rupit - Zona de Canyamars
Del coll de Lorita a la creu de Rupit
360m

Coordenades:

41.59088
2.47113
455921
4604489
08075-431
Patrimoni immoble
Obra civil
Medieval
Modern
Contemporani
Popular
XVI-XXI
Bo
Inexistent
Fàcil
Social
Privada
Diversos propietaris
Adriana Geladó Prat

Antic camí rural que creua el terme municipal de Dosrius per la banda sud-est, entre el coll de Lorita i la creu de Rupit. El camí parteix del camí dels Contrabandistes, al seu pas per l'alçada del veïnat de Vall, i segueix el curs de la riera de Sant Simó passant per Sant Martí de Mata. La via entra dins del terme dosriuenc pel coll de Lorita, resseguint la serra Polsaruda fins a la font del Mal Pas (aquest tram és conegut com el Camí Ral). Posteriorment continua vers el nord fins a empalmar amb el camí de Rupit, en el paratge de la creu de Rupit. En aquest punt, el traçat surt del terme municipal. En l'actualitat, aquest camí coincideix amb el traçat del GR-83. A uns 150 metres al sud del coll de la cadena de can Tintorer, a la serra Polsaruda i en paral·lel al traçat actual de la via, es conserven les restes d'un curt tram de via empedrada.

Altres denominacions relacionades amb l'element: camí del Gironès. L'element està inclòs dins dels límits del Parc del Montnegre i el Corredor.

El tram de camí corresponent a la serra Polsaruda fou reformat a principis del anys 90 del segle XX, aproximadament.

CLARIANA I ROIG, Joan Francesc (1988). "Les vies de comunicació del Maresme a l'antiguitat: Estat de la qüestió". V Sessió d'Estudis Mataronins. Mataró: Museu Arxiu de Santa Maria, p. 15, 21.