Camí de l'Ave Maria
Monistrol de Montserrat

Basílica de Montserrat. Via de sortida des del cambril de la Verge i l'atri d'entrada

Ordre de Sant Benet. Abadia de Montserrat
    Helena Garcia Navarro

Espai delimitat pel gruixut mur del temple i per la mateixa muntanya. Per tal de donar sentit de continuïtat entre l'interior i l'exterior i, a la vegada, protegir els fidels de la pluja, es va construir una coberta amb una volta de canó de metacrilat sostinguda per una estructura de ferro i de ciment armat que n'enfasitza l'agilitat volguda.
    Hi ha milers de llantions i, a sobre (a les parets) hi trobem les lletanies marianes del rosari forjades en ferro i conegudes oracions adreçades a la Mare de Déu, escrites en majòliques.
    A la part central del camí hi trobem una escultura en bronze d'Apel·les Fenosa, que evoca l'Anunciació de l'àngel a Maria i, al final, altre vegada la imatge de Santa Maria tal com la representaven els artistes d'època barroca, reproduïda en una gran majòlica, obra del ceramista Joan Guivernau.

Laudo, Susana. "Fitxa de l'inventari del patrimoni cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat". Barcelona: Generalitat de Catalunya.
    Molas i Rifà, Jordi (1998). "Guia oficial de Montserrat". Barcelona: Publicacions de l'Abadia de Montserrat.