Camí de la Rovira
Copons

Camí de la Rovira, 08289
    Al sud-oest del nucli urbà, des del camí del pla del Batlle al paratge de la Muntanya

XVIII-XXI
    El trams pedregosos dificulten la passejada.
    Adriana Geladó Prat

Camí situat al sud-est del nucli urbà que puja en direcció a la Muntanya, passant pels paratges de la Solanella i la Rovira. El seu traçat s'inicia al marge de llevant de la carretera C-1412, abans d'arribar a l'encreuament per accedir al nucli urbà. De fet, el primer tram es fa per la mateixa pista forestal que porta al pla del Batlle. Uns metres més amunt s'agafa un empinat corriol a l'esquerra que puja en direcció al paratge de la Rovira, passant per darrera de la Caseta del Sec. Desde la Rovira, el traçat creua la rasa del Castellà i continua pujant cap a la font de Freixe, enllaçant uns metres més amunt amb la font de Sant Joan i l'antic camí de cal Manset, que desemboca al paratge de la Muntanya. En general, el traçat del camí es fa sempre per un corriol de terra en sentit ascendent, cobert de vegetació i força pedregós en el seu tram inicial.

Antigament, aquests paratges estaven aterrassats, amb diverses feixes i construccions de pedra seca i farcits de conreus, vinya i oliveres. És una de les poques zones que no es va cremar durant l'incendi de l'any 1986.