Cal Xic Elies
Font-rubí

Barri de Grabuac i la Fanga, 13
    Seguint uns 100 m el camí que parteix de la Carrerada, a uns 3 km al sud de Guardiola

Miquel Gea i Bullich

Mas de tradició popular que compta amb les característiques habituals dels que es bastiren al municipi de Font-rubí durant la 2a 1/2 del segle XIX i fins a principis del segle XX. Té planta rectangular, compta amb planta baixa i planta pis i la coberta és de dos aiguavessos. El carener és perpendicular a la façana principal, que s'obre a llevant. Aquesta façana presenta una disposició simètrica de les seves obertures. En origen eren totes allindades exceptuant la porta, amb arc escarser de maó. Avui, però, podem observar que les finestres de la primera planta foren modificades dotant-les d'arc de mig punt i fent-les més estretes, i el balcó que s'obria en la mateixa planta, en una posició centrada sobre la porta principal, fou substituït per una finestra allindada de petites dimensions.
    Atenent a la tipologia constructiva de l'edifici, tal com hem apuntat, l'hem de situar cronològicament de la 2a 1/2 del segle XIX o principis del segle XX.