Cal Viudet Vell
Casserres

Clot de les barraques

XVI
    Jordi Montlló Bolart

Masia construïda en una feixa de camps, de planta quadrangular. Consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teula àrab és a dues aigües reformada, amb bigues de fusta i el carener paral·lel a la façana principal, orientada a llevant. Els paraments són de maçoneria rejuntats amb morter i carreus escairats a les cantoneres.
    Destaca a la façana principal el portal rodó adovellat i les finestres de gran austeritat amb ampits de motllures simples. A la llinda de la finestra de la planta baixa s'hi observa una creu gravada i l'any 1781.
    A l'interior conserva alguna finestra amb festejadors i portes amb les llindes, els brancals de pedra. En una llinda hi ha una creu templera.

A la façana posterior (ponent) hi ha una escala feta a la roca que serveix per salvar el desnivell de la feixa.
    En un cobert situat darrera la façana de ponent hi ha una finestra amb una llinda de fusta amb l'any de 1867 gravat.

El portal rodó adovellat ens pot indicar una data al voltant del segle XVI en la construcció d'aquesta masia, tal com resa una inscripció moderna en un banc de pedra i com sembla ser a partir d'arxius. La llinda de la finestra referint-se a l'any 1781 cal situar-la en un context de creixement econòmic que es manifestà en una reforma de la casa. Període en general de bonança econòmica en la majoria de cases de la zona.
    La masia consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de Catalunya de l'any 1923, amb el nom de "Cal Vindet".
    Fou habitada fins l'any 1960 i darrerament s'ha restaurat i reformat per adaptar-la a les necessitats d'una casa de turisme rural, conservant el caràcter rural i agrari de la casa.