Cal Ventura
Casserres

Camí de Cardona
    Entre Cal Tonis i Cal Rota

XV
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular que consta de planta baixa, dos pisos i sota cobert (aquest últim, reformat l'any 1990 amb bigues noves de formigó). La coberta és de teules àrabs i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a sud-est. Els paraments són de pedra vista rejuntades amb morter i carreus cantoners i totes les obertures disposen de llindes de fusta. Adossat a la façana principal hi ha un volum rehabilitat com a habitatge, de planta baixa i pis, bigues de fusta i teulada a dues aigües de teula àrab i parets de pedra amb cantoners de rajols. Per la seva rehabilitació s'han emprat rajols i s'han col·locat llindes de fusta també, amb dos grans finestrals orientats a sud-est. La planta baixa està destinada a garatge.

Disposa d'un pou d'aigua a l'exterior.

La masia ja consta en el mapa encarregat pel Servei Geogràfic de la Mancomunitat de