Cal Tomassonet
Olost

  Osona
  c. Raval del Mig, 3. Nucli urbà d'Olost. Olost

  Coordenades:

  41.9836
  2.09569
  425088
  4648351
  Número de fitxa
  08149-127
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Popular
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 38901DG2458N
  Autor de la fitxa
  Jordi Compte i Marta Homs

  Cal Tomassonet és una casa ubicada al carrer Raval del Mig, en el sector sud del nucli urbà d'Olost, dins l'anomenat Raval d'Olost.
  Es tracta d'una casa de mitjanes dimensions adossada al nord del carrer de manera que queda exempta per tres de les quatre façanes. L'edifici, de planta baixa, primer pis i golfes, està bastit amb murs de maçoneria de pedra, arrebossats en alguns trams, i amb carreus treballats delimitant les cantonades. L'edifici és de planta trapezoïdal ja que es més estreta a l'extrem nord que al sud i està coronada amb una teulada de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
  La façana principal, orientada a l'oest i per tant cap al carrer, conté un volum adossat al davant amb els murs arrebossats. Aquest volum conté un portal i una finestra emmarcats amb pedra bisellada i dues espitlleres emmarcades amb monòlits de pedra treballada a la planta baixa. Al primer pis està dominat per una gran eixida amb una finestra emmarcada amb pedra bisellada a cada costat. A la resta de la façana hi ha tres finestres, dues de les quals, al primer pis, emmarcades amb pedra bisellada.
  La façana nord és força estreta i únicament conté una finestra emmarcada amb pedra bisellada i ampit de pedra a les golfes.
  La façana est, situada sobre el marge que separa el carrer de la zona d'horts inferior, conté a nivell de planta baixa dos portals, un dels quals emmarcat amb pedra bisellada, i dues finestres emmarcades amb pedra bisellada. Al primer pis hi ha tres finestres emmarcades amb pedra bisellada, la de la dreta de les quals amb la inscripció "PeraCampalosell" gravada a la llinda. A nivell de golfes hi ha dues finestres emmarcades amb pedra bisellada i ampit motllurat.
  Finalment la façana sud queda totalment adossada a la següent casa del carrer.

  La casa també era coneguda amb el nom de cal Silot.