Cal Tio
Ullastrell

Plaça de Sant Miquel, 2-3, 08231
    Nucli can Gras, formant cantonada entre c. Gras, pl. Sant Miquel i ptge. Sol Ixent

XIII
    Està completament reformada.
    Adriana Geladó Prat

Masia urbana reformada de planta rectangular, formada per tres cossos adossats. El cos central de la construcció presenta la coberta de teula d'un sol vessant i està distribuït en planta baixa, pis i golfes. El cos adossat a migdia consta de dos nivells i està cobert per una terrassa amb accés des del pis superior del cos central. El volum adossat a tramuntana presenta les mateixes característiques que l'anterior, tot i que compta amb un cobert d'un sol vessant de teula que no cobreix tota la superfície de la terrassa, a la que s'accedeix mitjançant un portal d'arc de mig punt bastit en maons obert al cos central. El cobert està sostingut per pilastres de maons sota una solera de llates i bigues de fusta. Adossat a la façana principal d'aquest volum hi ha un petit cos d'un nivell cobert per una terrassa, que dóna accés al interior de la casa. Majoritàriament, la masia presenta obertures rectangulars amb els emmarcaments arrebossats i pintats de la mateixa manera que els paraments exteriors. Tot i això, destaquen tres finestres d'arc de mig punt disposades en gradació i bastides en maons disposats a sardinell, situades a la façana principal. La construcció presenta els paraments exteriors arrebossats i pintats amb diferents tons. La façana principal i la de migdia compten també amb un sòcol de pedra.

La masia va ser reformada en els darrers temps, distribuïnt-la en dos habitatges. Les obres de remodelació finalitzaren l'any 2004. Probablement es tracti de l'antiga masia de Can Gras o Mas MiqueI.