Cal Tinell
Castellfollit del Boix

Collell de Can Tinell. Sud-est de Castellfollit del Boix
    BV-1081 direcció Castellfollit, a l’alçada de Ca l’Andorra agafar el camí de la dreta

Algunes estructures enderrocades
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Tinell és un mas format a partir de diversos cossos annexes. Segons el cadastre fou edificada l’any 1830. El cos principal presenta una planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i dos pisos. Davant l’entrada hi ha un pati tancat per un baluard el qual s’hi accedeix per un portal d’arc rebaixat de maons situat a ponent. Per la banda de llevant, el pati  es troba delimitat per dos cossos annexes emprats com antics corrals i estables i a l’extrem de tramuntana s’hi documenta un cup de vi circular el qual encara conserva la major part dels cairons de revestiment. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa i el cos principal conserva l’arrebossat exterior dels murs. A les façanes s’hi obren diverses finestres que no segueixen cap composició de simetria.

Cal Tinell antigament era coneguda com a Cal Boixer i era propietat de Cal Vila.