Cal Pessarrodona o Peça Rodona
Castellfollit del Boix

Serra de Cal Torra. Est de Grevalosa
    Emplaçament
    Camí de Castellfollit del Boix al Mas Palomas. Passat Cal Climenç la següent bifurcació seguir el camí recte. A la dreta en una zona boscosa entre camps de conreu.
    824

41.69071
    1.67747
    389941
    4616282
    08059 - 273
    Enderrocat
    08058A006000010000PU
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Peça Rodona o bé Pessarrodona és un mas que antigament pertanyia al Mas Palomas. Correspon a una edificació formada per dos cossos annexes amb el parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa. El cos principal, amb una compartimentació interior, es tracta d’un edifici de planta rectangular de planta baixa i pis. A l’interior, a la paret nord conserva la boca i tota l’estructura exterior del forn de pa. A la banda de ponent se li adossa un segon cos, amb la coberta a una vessant de teula àrab que correspon a la zona de l’estable. D’aquest espai en destaca una de biga de fusta, que ocupa tota la longitud de l’estança que correspon a la part superior de la menjadora. D’aquest espai també cal fer esment d’una llinda reaprofitada com a bancal de la porta d’accés, orientada a migjorn, amb la inscripció: MIQUEL 1885.