Cal Teixidor
Corbera de Llobregat

Part alta del nucli urbà de la vila

El seu estat és ruïnós.
    BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 8
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Casa urbana amb coberta de dos aiguavessos. Resta separada del carrer per un pati davanter o eixida al qual s'accedeix per una rampa pròpia de la mateixa finca. Bastida amb pedra amorterada amb llindes, brancals, etc. de pedra picada; té estructura de teulada i sostres de fusta. El portal de casa és de punt escarser, al qual hi figura la data 1686.

Tot i la data de 1686 que figura a la façana de la casa, hi ha constància documental anterior de l'existència del teixidor de lli: durant la segona meitat del XVI la dona del teixidor de lli va abandonar el seu marit per marxar amb el bandoler Tallaferro (s'hi fa referència en documents de 1616), també trobem notícies de la casa del teixidor de lli en l'acta de venda del castell i lloc de Corbera a Montserrat Mora, en 1619.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1987). Documents de la història de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.