Cal Quim dels Duros
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  C/ Església, 7
  Emplaçament
  Part alta del nucli urbà de la vila

  Coordenades:

  41.41791
  1.92296
  409993
  4585710
  Número de fitxa
  08072-7
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Medieval
  Gòtic
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVI
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 7
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18403
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 14410DF1805N
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Casa de planta quadrada amb planta baixa, pis i semisoterrani. Per la seva situació en un punt topogràficament complicat, disposa d'unes parets amb contraforts per salvar el desnivell d'uns 7 m entre el carrer de l'Església i la plaça del Castell, en la qual es recolza la construcció mitjançant parets de pedra molera amorterada. La casa també té brancals i dintells de portes i finestres de pedra molera vermella, amb dovelles i punt rodó a l'entrada principal (carrer de l'Església). Al soterrani, a l'interior, conserva arcs de factura gòtica. Es poden distingir clarament les dues cases independents antigues, que són diferents en alçada i decorativament, ja que només s'ha unificat la façana que dóna a al carrer de l'Església (on a més a més es detecta una porta tapiada). Una de les façanes és amorterada i té la porta amb arc apuntat i una finestra amb arc conopial; la façana oposada és feta amb carreus de pedra vermella, amb finestres petites adovellades i obertes sense buscar una disposició estètica.

  L'origen de la finca cal situar-lo a la mateixa època de la construcció del «Castell de Corbera» (Casal de Santa Magdalena). El motiu Quim dels Duros prové de l'adquisició, a la primera meitat del segle XX, per Quim de Cal Duro, de l'Amunt (els familiars del qual els deien els «Duros»).

  ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.