Cal Quim dels Duros Corbera de Llobregat

Baix Llobregat
C/ Església, 7
Part alta del nucli urbà de la vila

Coordenades:

41.41791
1.92296
409993
4585710
08072-7
Patrimoni immoble
Edifici
Medieval
Gòtic
Modern
Contemporani
XVI
Bo
Legal
Catàleg Municipal, 2005, núm. 7
Sí: IPA 18403
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 14410DF1805N
Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Casa de planta quadrada amb planta baixa, pis i semisoterrani. Per la seva situació en un punt topogràficament complicat, disposa d'unes parets amb contraforts per salvar el desnivell d'uns 7 m entre el carrer de l'Església i la plaça del Castell, en la qual es recolza la construcció mitjançant parets de pedra molera amorterada. La casa també té brancals i dintells de portes i finestres de pedra molera vermella, amb dovelles i punt rodó a l'entrada principal (carrer de l'Església). Al soterrani, a l'interior, conserva arcs de factura gòtica. Es poden distingir clarament les dues cases independents antigues, que són diferents en alçada i decorativament, ja que només s'ha unificat la façana que dóna a al carrer de l'Església (on a més a més es detecta una porta tapiada). Una de les façanes és amorterada i té la porta amb arc apuntat i una finestra amb arc conopial; la façana oposada és feta amb carreus de pedra vermella, amb finestres petites adovellades i obertes sense buscar una disposició estètica.

L'origen de la finca cal situar-lo a la mateixa època de la construcció del «Castell de Corbera» (Casal de Santa Magdalena). El motiu Quim dels Duros prové de l'adquisició, a la primera meitat del segle XX, per Quim de Cal Duro, de l'Amunt (els familiars del qual els deien els «Duros»).

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.