Cal Passasserres
Corbera de Llobregat

C/ Canigó, 23
    Part alta del nucli urbà de la vila

BCIL (14/01/87); Catàleg Municipal, 2005, núm. 9
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Casa pairal vilatana aïllada de planta baixa i dues plantes, amb coberta d'un sol aiguavés i cos auxiliar adossat. S'hi accedeix mitjançant unes escales paral·leles al front de les façanes, ja que l'edifici resta sobreelevat del nivell del carrer. Obrada amb parets de pedra vermella; al portal i les llindes de finestres figura la data de 1776.

Reformat per Jaume Boltà i Canyelles.

Tot i que el llinatge Bolta és originari de Gelida, el 1745 un dels seus descendents es va establir a Corbera arran el seu casament amb una veïna de la vila, i el fill hereu, Josep Boltà i Rigol, va construir la casa. El motiu Passaserres sembla que està relacionat amb les travesses que feia, pels volts de 1745, J. Boltà i Rigol, hereu del mas Boltà de Gelida, per festejar.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat GARCÍA NAVARRO, Helena (1998). L'Abans. Recull gràfic de Corbera de Llobregat. El Papiol: Efadós Editorial RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1987). Documents de la història de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.